Ürün Sepetinize Eklendi !
0
Kişisel Verileri Koruma Kanunu

Kişisel Verilere İlişkin Aydınlatma Metni

Boran İşçi Güvenlik Malzemeleri SAN. TİC. LTD. ŞTİ. (“Boran”) olarak; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”), Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü (“GDPR”) ve ilgili mevzuat ve yasal düzenlemelerden kaynaklanan faaliyetleri çerçevesinde kişisel verilerinizin işlenmesi, saklanması ve aktarılmasına ilişkin ziyaretçilerimizi, çevrimiçi ziyaretçilerimizi, müşterilerimizi, potansiyel müşterilerimizi, tedarikçi çalışanlarımızı, tedarikçi yetkililerimizi bilgilendirmek amacıyla işbu aydınlatma metnini hazırladık.

1) İşlediğimiz Kişisel Veri Kategorileriniz Nelerdir ve Bunları Hangi Amaçlarla İşliyoruz?

Kişisel bilgileriniz Boran tarafından KVKK’nın 4.2. maddesinde öngörülen; hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma, doğru ve gerektiğinde güncel olma, belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme, işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma, ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme, ilkelerine uygun olarak, iş ortaklarımızla kurduğumuz ve devam eden iş ilişkilerimiz kapsamında (bir kişinin birden çok kategoriye girmesi mümkündür) aşağıda belirtilen amaçlar doğrultusunda işlenebilecektir.

A. Ziyaretçilerimiz

Ziyaretçilerimizin kimlik bilgileri (örneğin. ad, soyad, TC Kimlik numarası, doğum yeri ve tarihi gibi), ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibinin sağlanması amacıyla işlenecektir.

B. Çevrimiçi Ziyaretçilerimiz

Web sitemizi kullanan çevrimiçi ziyaretçilerimizin işlem güvenliği bilgileri (ör. IP adresi bilginiz), pazarlama bilgileri (ör. alışveriş geçmişi bilgileri, çerez kayıtları) ve (bizlere bunları bildirdiğiniz takdirde) kimlik bilgileri, iletişim bilgileri (e-posta adresiniz, açık adresiniz, telefon numaranız); Faaliyetlerin mevzuata uygun, yürütülmesi, bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, talep/şikayetlerin takibi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, internet aracılığıyla web sitemize erişiminizi sağlayabilmek amacıyla işlenecektir.

C. Müşterilerimiz

Gerçek kişi müşterilerimizin veya tüzel kişi müşterilerimizin yetkililerinin ve/veya çalışanlarının kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, müşteri işlemi bilgileri (ör. sipariş bilgisi), finans bilgileri (ör. bilanço bilgileri), hukuki işlem bilgileri, pazarlama bilgileri (ör. alışveriş geçmişi bilgileri gibi); Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi, mal/hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi, mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi, sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi, saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi, risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi, ticari elektronik ileti gönderebilmesi, firma/ürün/hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile işlenecektir.

D. Potansiyel Müşterilerimiz

Gerçek kişi müşterilerimizin veya tüzel kişi müşterilerimizin yetkililerinin ve/veya çalışanlarının kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, müşteri işlemi bilgileri, pazarlama bilgileri; mal/hizmet satış süreçlerinin yönetilmesi, sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi, ticari elektronik ileti gönderebilmesi, pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi amaçları ile işlenecektir.

E. Çözüm Ortaklarımız

Gerçek kişi çözüm ortaklarımızın veya tüzel kişi çözüm ortaklarımızın yetkililerinin ve/veya çalışanlarının kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, bayi işlemi bilgileri (sipariş bilgisi vb.), finans bilgileri (bilanço bilgileri vb.), hukuki işlem bilgileri, pazarlama bilgileri (alışveriş geçmişi bilgileri); faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi, mal/hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi, mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi, sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi, saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi, risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi, ticari elektronik ileti gönderebilmesi, son tüketiciye hizmet süreçlerinin yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile işlenecektir.

F. Tedarikçi Çalışanımız

Tedarikçi çalışanımızın kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, mesleki deneyim bilgileri (ör. meslek içi eğitim bilgileri); iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, İş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, Tedarik zinciri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, Lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi, Faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, İş sağlığı/güvenliği faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile işlenecektir.

G. Tedarikçi Yetkilimiz

Gerçek kişi tedarikçilerimizin veya tüzel kişi tedarikçi yetkililerimizin kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, müşteri işlemi bilgileri, finans bilgileri, pazarlama bilgileri, hukuki işlem bilgileri; İş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, mal/hizmet satın alım süreçlerinin yürütülmesi, Finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, Yatırım süreçlerinin yürütülmesi, Hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi amaçları ile işlenecektir.

2) Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemleri Nelerdir?

Yukarıda kategoriler halinde belirtilen kişisel verileriniz; sipariş formları, sözleşmeler, ziyaretçi formları gibi fiziki yollarla veya bilgi sistemleri ve elektronik cihazlar (ör. telekomünikasyon altyapısı, bilgisayar ve telefonlar), üçüncü taraflar, web sitemiz ve ilgili kişi tarafından beyan edilen diğer belgeler vasıtasıyla otomatik olan veya otomatik olmayan yollarla toplanmaktadır.

3) Kişisel Verilerinizi Ne Kadar Süre Muhafaza Ediyoruz?

Yukarıda kategoriler halinde belirtilen kişisel verileriniz, ilgili mevzuatta bir sure öngörülmüşse öngörülen süre kadar; eğer süre öngörülmemiş ise meşru menfaatimiz devam ettiği süre boyunca aşağıdaki kriterler göz önüne alınarak saklanmaktadır.
1.    Boran uygulamaları
2.    Uygulanan ticari teamüller
3.    İlgili mevzuatta öngörülen zamanaşımı süreleri
İşbu süreler sonunda saklanan kişisel veriler silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirmektedir.

4) Kişisel Verilerinizin Toplanmasının Hukuki Sebebi Nedir?

Kişisel verileriniz, Boran tarafından; yukarıda açıklanan amaçların gerçekleştirilmesi doğrultusunda KVKK’nın 5. maddesinde belirtilmiş olan;
1.     Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
2.     Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla; sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
3.     Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,  Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.
4.    Çözüm Ortaklarımızın Müşterilerimizin ve Potansiyel Müşterilerimizin Kimlik ve iletişim verileri, açık rızalarına dayanılarak reklam, kampanya, tanıtım yapılması ve ticari elektronik ileti gönderilebilmesi amaçlarıyla işlenecektir. Sizlerin her zaman reklam, kampanya, tanıtım yapılması ve ticari elektronik ileti gönderilebilmesi faaliyetlerimiz konusunda iletişim kurulmasının durdurulmasını isteme, açık rızanızı geri çekme hakkınız mevcuttur.
Bundan sonra reklam, kampanya, tanıtım yapılması ve ticari elektronik ileti gönderilebilmesi faaliyetleri için iletişim kurulmasını istemiyorsanız bizimle paylaştığınız iletişim bilgileri üzerinden iptal hakkınızı kullanabilirsiniz.

5) Kişisel Verilerinizi Üçüncü Bir Kişiye Aktarıyor Muyuz?

1.    Ziyaretçilerimize ait kişisel veriler, hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi amacıyla ve ilgili mevzuat gereği talep edilmesi halinde kolluk kuvvetleri ve adli makamlarla paylaşılabilecektir.
2.    Çevrimiçi ziyaretçilerimize ait kişisel veriler, hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi amacıyla ve ilgili mevzuat gereği talep edilmesi halinde adli makamlar ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşılabilecektir.
3.    Müşterilerimize ait kişisel veriler, yasal düzenlemelerin öngördüğü kapsamda, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi amacıyla yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına; iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, hizmetlerimizin gereği gibi ifa edilebilmesi amacıyla gerekli olduğu ölçüde topluluk şirketlerimize, çözüm ortaklarımıza, kargo şirketlerine, tedarikçilere, bankalara ve mali müşavirimize aktarılmaktadır. Ayrıca söz konusu kişisel veriler, ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi amacıyla hizmet aldığımız hukuk bürosuna ve adli makamlara aktarılabilecektir.
4.    Potansiyel müşterilerimize ait kişisel veriler, hizmetlerimizin gereği gibi ifa edilebilmesi amacıyla gerekli olduğu ölçüde çözüm ortaklarımıza ve ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi amacıyla hizmet aldığımız hukuk bürosuna ve adli makamlara aktarılabilecektir.
5.    Çözüm ortaklarımıza ait kişisel veriler, yasal düzenlemelerin öngördüğü kapsamda, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi amacıyla yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına; iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, hizmetlerimizin gereği gibi ifa edilebilmesi amacıyla gerekli olduğu ölçüde çözüm ortaklarımıza, kargo şirketlerine, tedarikçilere, bankalara aktarılmaktadır. Ayrıca söz konusu kişisel veriler, ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi amacıyla hizmet aldığımız hukuk bürosuna ve adli makamlara aktarılabilir.
6.    Tedarikçi çalışanımıza ait kişisel veriler, yasal düzenlemenin öngördüğü kapsamda, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi amaçlarıyla yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına; hizmetin gereği gibi ifa edilebilmesi amacıyla gerekli olduğu ölçüde topluluk şirketlerine, kargo şirketlerine, tedarikçilere, mali müşavirlik ofisimize ve bankalara aktarılmaktadır. Ayrıca söz konusu kişisel veriler, ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi amacıyla hizmet aldığımız hukuk bürosuna ve adli makamlara aktarılabilir.
7.    Tedarikçi yetkilimize ait kişisel veriler, yasal düzenlemelerin öngördüğü kapsamda, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi amacıyla yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına; hizmetin gereği gibi ifa edilebilmesi amacıyla gerekli olduğu ölçüde topluluk şirketlerine, tedarikçilere, kargo şirketlerine, bankalara ve mali müşavirimize aktarılmaktadır. Ayrıca söz konusu kişisel veriler, ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi amacıyla hizmet aldığımız hukuk bürosuna ve adli makamlara aktarılabilecektir.

6) Kişisel Verilerinizi Yurt Dışına Aktarıyor muyuz?

KVKK’nın 9. maddesi çerçevesindeki kurallara dayanarak yurtdışındaki üçüncü kişilerle, iş ortaklarımızla / tedarikçilerimizle paylaşılabilir.

7) Kişisel Verileriniz ile İlgili Haklarınızı Nasıl Kullanabilirsiniz?

Düzeltme Hakkı: Yanlış olduğunu düşündüğünüz herhangi bir kişisel verileriniz mevcut ise, şirketimizden bunun düzeltilmesini talep etme hakkınız vardır. Aynı zamanda eksik olduğunu düşündüğünüz herhangi bir kişisel veriniz mevcut ise, şirketimizden bunun tamamlanmasını talep etme hakkınız da bulunmaktadır.
Erişim Hakkı: Şirketimizden kişisel verilerinizin kopyasını talep etme hakkınız vardır. Bu faaliyet için sizlerden bir miktar ödeme talep edilebilir.
Rızanızı Geri Çekme: Şirketimize vermiş olduğunuz açık rızanızın geri çekilmesinden önce rızaya dayalı olarak gerçekleştirilen işleme faaliyetinin hukuka uygunluğu etkilenmeden, herhangi bir zamanda rızayı geri çekme hakkınız vardır.
Unutulma Hakkı: Belirli durumlarda şirketimizden kişisel verilerinizin silinmesini talep etme hakkınız vardır.
Veri Taşınabilirlik Hakkı: Belirli durumlarda şirketimizden, elde ettiğimiz kişisel verilerinizin başka bir organizasyona veya direkt size aktarılmasını talep etme hakkınız vardır.
İşleme Sürecini Sınırlama Hakkı: Belirli durumlarda şirketimizden kişisel verilerinizin işlenmesinin sınırlanmasını talep etme hakkınız vardır.
İşleme Sürecine İtiraz Hakkı: Belirli durumlarda şirketimizden kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz etme hakkınız vardır.
Bir Denetim Makamına Şikayette Bulunma Hakkı: Kişisel verilerinizi geçerli veri koruma yönergelerine aykırı olarak işlediğimiz kanaatindeyseniz, öncelikle Avrupa Birliği’nde yaşıyorsanız mutat meskeniniz veya işyeriniz olan veya veri koruma ihlalinin gerçekleştiğini düşündüğünüz Üye Ülke’deki ilgili denetim düzenleyici otorite olmak üzere, yetkili düzenleyici otoritede şikâyette bulunmak haklarına sahipsiniz.
Yukarıda bahsedilen haklarla ilgili talepleriniz ile KVKK’nın ilgili kişilerin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi Boran’ne ait “http://www.boraniselbiseleri.com” adresinde yer alan “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca sizlere kolaylık sağlaması adına hazırlanan “Veri Sorumlusuna Başvuru Formu” aracılığıyla bizlere iletebilirsiniz.

Veri Sorumlusu: Boran
Adres: Adliye Cad. No:12 41400 Gebze/Kocaeli
Mail: boran@boranis.com

 

Kişisel Verilere İlişkin Beyan ve Rıza Onay Metni

Boran İşçi Güvenlik Malzemeleri SAN. TİC. LTD. ŞTİ. (“Boran”)  ile yapılan ticari işlemler ve tüketici işlemleri (alım-satım sözleşmeleri, faturalama, ürün teslimi, ürün iadesi, şikayet ve taleplerin iletilmesi ve diğer her türlü işlemler), taraflar arasında bir sözleşme imzalanması aşamasında ve/veya taraflar arasındaki sözleşme kapsamında iş ve işlemlerin yerine getirilmesi noktasında süreç içerisinde bazı kişisel bilgileriniz, daha iyi hizmet verebilmek, tarafınızla iletişimi geliştirmek, gereksinimleri ve ilgi alanlarını anlayabilmek amacıyla sizlerden talep edilmekte ya da devam eden ilişki süresince elde edilmekte, bu kapsamda yeterli bilgilendirmede bulunularak ve onayınız alınarak kişisel bilgileriniz toplanmakta, kullanılmakta ve gerekli durumlarda üçüncü kişilere ve/veya kuruluşlara aktarılmaktadır.

İşin yürütülmesi süresince basılı ve/veya ıslak imzalı olarak muhafaza edilen veya elektronik ortamda kayıt altına alınan, Kimlik Bilgileri (isim, soy isim, cinsiyet, yaş), İletişim Bilgileri (adres, telefon,  e-mail,) Finans Bilgileri olarak fatura bilgileri, kredi kartı veya banka bilgileri, ticari ilişkiden veya tüketici sözleşmelerinden kaynaklı diğer bilgiler, eğitim bilgileri, fotoğraf, ve bunlarla sınırlı olmaksızın, özel nitelikli kişisel veriler de dahil olmak üzere (Kişisel veri sahibinin sağlığı ve cinsel hayatı dışındaki özel nitelikli kişisel verileri; ırk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik veriler gibi ) 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun kapsamında bahsedilen tüm bilgiler kişisel veri olarak kabul edilmektedir.

Şirket olarak yukarıda sayılan belgelerde yer alan tüm kişisel veriler, söz konusu ticari ilişki veya tüketici sözleşmeleri kapsamında yükümlülüklerin yerine getirilmesi, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanundan kaynaklanan hak ve yükümlülüklerin yerine getirilmesi, mesafeli tüketim sözleşmelerinin kurulabilmesi, tüketici veya tacirlerin beğeni alanlarının tespit edilebilmesi, bu konuda daha iyi hizmet verilebilmesi, kurulan alım-satım sözleşmeleri noktasında alınan ürünlerin teslim ve iadesi, tüm talep ve şikâyetlerin değerlendirilmesi ve çözümlenmesi, gerektiğinde bu konuda geri bildirim yapılması, müşteri taleplerinin karşılanması, fatura ve ödeme işlemlerinin yerine getirilmesi, ilgili kişilere fiziksel özelliklerine uygun olarak ürün teslimatı yapılabilmesi, taksit imkanının sağlanabilmesi ve bunlarla sınırlı olmaksızın, Vergi Daireleri, Adliyeler ve diğer kurumlara gereken yasal bildirimlerin yapılabilmesi, ürün teslimi ve iadesi için gerek telefon bilgileri gerekse adres bilgileri bakımından taşıyıcı şirketlere aktarım yapılabilmesi, taraflar arasında e-mail yolu ile iletişim kurulabilmesi ve bu gibi amaçlarla taraflar arasındaki ilişkinin öncesinde, sırasında veya sonrasında kullanılmaktadır.

Tüm bu kişisel veriler yukarıda belirtilen amaçlar kapsamında işlenmekte olup, Şirket tarafından dâhili olarak kullanılacağı gibi iş ortaklarımız, grup şirketler, bağlı ofisler, ifa yardımcıları ve iştirakler, iş ortakları ve diğer gerekli kişi, kurum ve kuruluşlara (özellikle üretici, sağlayıcı ve imalatçı şirketler ile taşıma/kargo şirketleri) yurtiçi ve yurtdışında aktarılabilmekte, paylaşılabilmektedir. Kişisel verileriniz bu üçüncü şahıslarla ancak şirketimiz adına işlem gerçekleştirmek için veri güvenliğiniz ile ilgili tüm tedbirler tarafımızca alınarak paylaşılmaktadır.

Toplanan kişisel verileriniz hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olarak doğru ve gerektiğinde güncel şekilde, belirli, açık ve meşru amaçlarla işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma prensipleri çerçevesinde işlenmekte ve işbu onay formunda belirtilen faaliyetler dışında kullanılmamaktadır.

Kişisel verilerinizi yalnızca bu beyan ve rıza onay formunda belirtilen ve/veya ileride onayınız dâhilinde alınacak ek bilgilendirmelerde belirtilen amaçlar için ve geçerli kanun hükümlerine uygun olarak gerekli olan süre boyunca saklanacaktır.

Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel veriler işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme ve bu verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun kapsamında yer alan diğer hakları talep etme hakkına sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz. Bu haklarınızı Veri Sahibi Başvuru Formu sayfasında yer alan formu doldurarak başvuru formunda belirtilen yöntemlerle kullanabilirsiniz.

Yukarıda detaylarıyla bildirilen “Kişisel Verilere İlişkin Beyan ve Rıza Onay Formu”nu okudum, anladım. Kişisel verilerimin yukarıda yer alan bilgiler çerçevesinde toplanmasını, kullanılmasını, işlenmesini, iştirak, ofis, iş ortağı ve bunlarla sınırlı olmamak üzere KVKK’nın 9 maddesinde yer alan kurallar çerçevesinde, yurtdışında 3. kişi, kurum ve kuruluşlara aktarılmasını açıkça kendi rızamla kabul ederim.

 

Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması

Boran olarak kişisel verilerinizin güvenliği konusundaki hassasiyetimizi belirtmek isteriz. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) 10.maddesi çerçevesinde belirtilen; Veri Sorumlusu sıfatı ile şirketimizle bağlantılı potansiyel müşteri adayları, web / mobil sitemizi kullanan tüm kişilere ait veriler KVKK ilkelerine uygun olarak toplamakta, işlemekte ve muhafaza edilmektedir. Bu bağlamda Aydınlatma yükümlülüğü çerçevesindeki tüm bilgiler aşağıda belirtilmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanması ve İşlenmesi Amacı

Kişisel verileriniz şirketimiz ile iletişime geçmiş olduğunuz ofis, çağrı merkezimiz, web/mobil sitemiz, e-posta, sosyal medya mecralarımız ve benzeri vasıtalarla otomatik olarak ya da sözlü olarak toplanabilmekte ve işlenebilmektedir. Toplanan kişisel verileriniz (TC Kimlik Numarası, kimlik seri / sıra numarası, doğum yeri / tarihi, ad / soyad gibi kimlik bilgilerini, e-mail adresi, telefon numarası ve adresi gibi iletişim bilgilerini),

  • Web/Mobil sitelerimiz üzerinden sunulan hizmetlerden sizleri en üst düzeyde faydalandırabilmek,
  • Şirketimiz tarafından verilen alt yapı, destek ve satış vb. hizmetlerin geliştirilmesi, güncellenmesini ve cevaplanmasını sağlayabilmek,
  • Sunduğumuz hizmetler adına müşterilerimizle iletişimi sağlayabilmek adına tüm iletişim bilgilerini kaydetmek,
  • İş sözleşmesinin kurulması, geçerliliği ve sonlandırılması,
  • Fatura işlemleri için gerekli kimlik, iletişim bilgileriniz ve ödeme kredi kartı ile yapılacaksa kredi kartı bilgileriniz. (Kredi kartı bilgileriniz sadece ödeme alacağımız aracı kuruluşlar tarafından giriş yapılarak şirketimiz bünyesinde saklanmamaktadır.)
  • Verilerin işleme amacına uygun olarak piyasa araştırması, ürünlerin reklam, pazarlama, tanıtım ve kampanyaları hakkında bilgi verilmesi,
  • Alt yapımızı kullanmanız halinde satışlarınız, sistemi kullanırken girmiş olduğunuz bilgiler ve e-ticaret sitenizin işlemesini sağlamak adına oluşturmuş olduğunuz veriler,
  • Hukuki yükümlülüklerin sağlanması ve hukuki uyuşmazlıkların çözümlenmesiyle ilgili yasal sorumluluk süreçleri,
  • Şirketimizle iş birliği içerisinde olan çözüm ortaklarımız aracılığı ile hizmetlerimiz hakkında müşterilerimizi bilgilendirmek,
  • Elektronik ortamda mail, destek sistemi, yazılı ve sözlü sorularınızı cevaplayabilmek adına KVKK'nın 5.ve 6.maddelerine göre veri işleme kuralları ve amaçları dahilinde toplanmakta ve işlenmektedir.

Elektronik Ticaret Sözleşmesinin Kurulması ile Beraber;

  • Kimlik bilgileriniz (ad soyad, doğum tarihi / yeri, TC Kimlik No)
  • İletişim bilgileriniz (açık adres, e-posta adresi, telefon numarası)
  • Fatura talep etmeniz halinde bizimle paylaşmanız halinde (TC Kimlik No, Vergi Kimlik No, Vergi Dairesi)
  • Kredi kartı ile ödeme yapmanız halinde ödeme kuruluşuna gönderilmek üzere işlenmesi
  • Ödeme yöntemi olarak havale seçilmesi halinde banka iban ve kullandığınız bankaya ilişkin bilgiler.

Kullanıcı Olmanız Halinde;

  • Size özel verilmiş kullanıcı adı ve şifreniz
  • Şirketimiz tarafından verilen hizmetlerin kayıtları (talep ve şikayet yönetimi)
  • Şikayetlerinize ilişkin alınan formla oluşan kayıtlar
  • Kullanıcı olmanız halinde sağladığımız elektronik ticaret sistemi çerçevesinde veri işleyen sıfatı tutulması amacı Boran tarafınca işlenme amaçlarını ve vasıtalarını belirlemeden sadece depolama ve sistemin kullanılması ile oluşan müşterilerinize ait bilgiler,
  • Esnaf veya tacir olmanız sebebi ile fırsat ve kampanyalarımdan yararlanabilmeniz için size gönderilen ticari iletileriniz gönderebilmemiz amacı ile işlenen iletişim verileriniz,

Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaç ile Aktarılabileceği

Kişisel verileriniz şirketimizin faaliyetleri kapsamında doğrudan veya dolaylı olarak işbirliği içerisinde bulunduğumuz yurtiçi ya da yurtdışındaki çözüm ortağı kuruluşları, verilerin saklanması adına bulut şirketleri, Ödeme teknolojileri sunan ödeme aracıları, anlaşmalı olduğumuz bankalar, tanıtım, reklam ve elektronik iletilerin gönderilmesi faaliyetleri adına ajans, reklam ve pazarlama şirketleri ile hukuk, mali ve vergi danışmanları ile diğer üçüncü kişiler ve iş ortaklarımız ile paylaşılabilmektedir. Veri sorumlusu olarak kişisel verilerinizin hangi amaç ile kimlere aktarılacağı konusunda gerekli hukuki hassasiyeti göstermekte ve açık bir şekilde belirtmekteyiz. Şirketimize kişisel bilgilerini ileten kişiler bu konuya açık rıza göstermektedir.

Kişisel Verileri Toplama Yöntemi ve Hukiki Sebepleri

Kişisel verileriniz şirketimiz tarafından elektronik ortamda, yazılı ya da sözlü olarak yukarıda belirtmiş olduğumuz amaçlar doğrultusunda toplanmakta ve işlenmektedir. Sunmuş olduğumuz hizmetlerin hukuki ve yasal çerçeveler doğrultusunda sözleşmenin kurulmasındaki geçerli tüm hukuki sorumluluğunu yerine getirmek amacıyla toplanmakta ve işlenmektedir.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu'ndan Doğan Haklarınız

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • 7’nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir. Kişisel Verileri Koruma Kanunu'nun 13. maddesinin 1. fıkrasına göre yukarıda belirtilen haklarınızı kullanabilmek için talebinizi, www.boraniselbiseleri.com adresimizde bulunan iletişim formu ile ya da KVKK Başvuru Formu'nu doldurarak, formun imzalı bir nüshasını Adliye Cad. No:12 41400 Gebze/Kocaeli adresimize iletebilirsiniz veya E-posta adresiniz üzerinden boran@boranis.com adresimize kimliğinizi doğrulayan belgelerle birlikte elektronik olarak iletebilirsiniz.

 

Veri Saklama, Anonimleştirme ve İmha Politikası

1. Amaç

Bu prosedürün amacı, bilginin elde edilmesi, işlenmesi ve saklanmasında kullanılan tüm basılı ve yazılı içerik, bilgi teknolojileri varlıkları ve çevre birimlerinin gerekli durumlarda güvenli ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun ‘una uygun bir şekilde imha edilmesini sağlamak.

2. Kapsam

Prosedür tüm kişisel, ticari veri kayıtlarını ve iş süreçlerini kapsar.

3. Tanımlar

Kanun : 6698 “Kişisel verilerin korunması” kanununu ifade eder.
Kişisel Veri : Kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi ifade eder. Bir kişinin belirli veya belirlenebilir olması, mevcut verilerin herhangi bir şekilde bir gerçek kişiyle ilişkilendirilmesi suretiyle, o kişinin tanımlanabilir hale getirilmesini ifade eder.
Karartma : Kişisel verilerin bütününün, kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek şekilde üstlerinin çizilmesi, boyanması ve buzlanması gibi işlemleri,
Kayıt ortamı : Tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işlenen kişisel verilerin bulunduğu her türlü ortamı,
Kişisel veri saklama ve imha politikası : Veri sorumlularının, kişisel verilerin işlendikleri amaç için gerekli olan azami süreyi belirleme işlemi ile silme, yok etme ve anonim hale getirme işlemi için dayanak yaptıkları politikayı,
Maskeleme : Kişisel verilerin belli alanlarının, kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek şekilde silinmesi, üstlerinin çizilmesi, boyanması ve yıldızlanması gibi işlemleri,
Özel Nitelikli Kişisel Veri : Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi
veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza
mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verilerdir.
Periyodik imha: Kanunda yer alan kişisel verilerin işlenme şartlarının tamamının ortadan kalkması durumunda kişisel verileri saklama ve imha politikasında belirtilen ve tekrar eden aralıklarla resen gerçekleştirilecek silme, yok etme veya anonim hale getirmesi işlemidir.

4. Referanslar

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunun 30224 Sayılı 28.10.2018 tarihli Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi Veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik

5. Uygulama

5.1. Varlıkların İmhası

Kişisel verilerin işlenmesine yönelik amaç unsurunun ortadan kalkması, açık rızanın geri alınmış olması veya Kanunun 5. ve 6. maddelerinde yer alan kişisel verilerin işlenme şartlarının tamamının ortadan kalkması ya da adı geçen maddelerde istisnalardan hiçbirinin uygulanamayacağı bir durumun söz konusu olması halinde, işlenme şartları ortadan kalkan kişisel veriler, ilgili iş birimi tarafından, iş ihtiyaçları göz önüne alınarak, Yönetmeliğin 7., 8., 9. veya 10. maddeleri ( Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi maddeleri ) kapsamında, uygulanan yöntemin gerekçesi de açıklanmak suretiyle silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir. Ancak kesinleşmiş bir mahkeme kararının söz konusu olması halinde mahkeme kararı ile hükmedilen imha yöntemi uygulanmak zorundadır.

Bilgi kayıt özelliğine sahip her türlü cihazın üzerindeki bilgiler yetkisiz erişime karşı silinir ve cihaz üzerindeki disk ve kayıt mekanizması fiziksel olarak tahrip edilir. Ortam/Cihaz İmha Tutanağı bilgi sistemleri operatörü tarafından doldurulur ve imzalanır. Tarih, cihaz bilgisi, imha sebebi vb. bilgiler girilerek imha işlemi kayıt altına alınır.

Verilerin Silinmesi Yöntemleri

a. Kâğıt Ortamında Bulunan Kişisel Veriler: Kağıt öğütücü ile imha edilerek ya da gerekli durumlarda karartma yöntemi kullanılarak silinmektedir.
b. Merkezi Sunucuda Yer Alan Ofis Dosyaları: İşletim sistemindeki silme komutu ile silinir.
c. Taşınabilir Medyada Bulunan Veriler: İşletim sistemindeki silme komutu ile silinir.
d. Veri Tabanları: Verilerin bulunduğu ilgili satırlar veri tabanı komutları ile silinir.

Varlıkların ve Verinin Yok Edilmesi Yöntemleri

a. Yerel Sistemlerde: De-manyetize etme, fiziksel yok etme, üzerine yazma yöntemlerinden uygun olanı kullanılarak yok edilir.
b. Çevresel Sistemler:
•    Ağ cihazları (switch, router vb.):  a maddesinde belirtilen uygun yöntemler ile yok edilir.
•    Flash tabanlı ortamlar: İlgili üreticinin önerdiği yöntemler ya da a maddesinde belirtilen yöntemler ile yok edilir.
•    Manyetik bant: De-manyetize ederek ya da yakma, eritme gibi fiziksel yöntemlerle yok edilir.
•    Sim Kart ve sabit hafıza kartları: a maddesinde de belirtilen uygun yöntemler ile yok edilir.
•    Optik diskler: yakma, küçük parçalara ayırma, eritme gibi fiziksel yöntemlerle yok edilir.
•    Veri Kayıt Ortamı sabit olan çevre birimleri: a maddesinde belirtilen uygun yöntemler ile yok edilir.

c. Basılı Ortamlar: Kâğıt imha makinaları kullanılarak yok edilir. Orijinal kâğıt formattan tarama yoluyla elektronik ortama aktarılan Kişisel veriler ise bulundukları ortama göre uygun yöntemlerle yok edilirler.

Kişisel Verilerin Anonim Hale Getirilmesi Yöntemleri:

Kişisel verilerin Anonim hale getirilmesi aşamasında, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun yayınladığı Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Rehberinde gösterilen Kişisel Verilerin Anonim hale getirilmesi yöntemlerinden uygun olanı kullanılır.
 
Periyodik gözden geçirmeler neticesinde veya herhangi bir anda veri işleme şartlarının ortadan kalkmış olduğu tespit edildiğinde ilgili kullanıcı veya veri sahibi, ilgili kişisel verinin kendi bünyesinde bulunan kayıt ortamından işbu politikaya göre silinmesine, yok edilmesine veya anonim hale getirilmesine karar verecektir. Tereddüt duyulan durumlarda ilgili veri sahibi iş biriminden görüş alınarak işlem yapılacaktır.

Verilerin imha edilmesinde Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünün yayınladığı saklama sürelerini belirten yönetmelik dikkatte alınır. Birim arşivinde, Kurum arşivinde veya Devlet Arşivlerinde olması gereken süreler dolduktan sonra imha edilmesinde sakınca olmayan veriler imha edilmektedir.

5.1.1. Çok Paydaşlı Verilerin İmhası

Merkezi Bilgi Sistemlerinde yer alan çok paydaşlı veri sahipliği bulunan kişisel verilerin imhasına yönelik karar alınması gerektiğinde ise Veri Sorumlusu Temsilcisi görüşü alınarak ve söz konusu kişisel veri hakkında işbu politikaya göre verinin saklanmasına veya silinmesine, yok edilmesine veya anonim hale getirilmesine karar verilir.

5.1.2. Veri Sahibi Talebi Üzerine Kişisel Verilerin İmhası

Kişisel verinin sahibi gerçek kişi, Kanunun 13. maddesine istinaden “Kişisel Veri Sahibi Başvuru Formu” ile Üniversiteye başvurarak kendisine ait kişisel verilerin silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini talep ettiğinde, başvuru tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde sonuçlandırılır. Kişisel verilerin silinmesi ya da yok edilmesine yönelik talepler ancak ilgili kişinin kimlik tespitinin yapılmış olması kaydıyla değerlendirilecektir. Başvuru yapan kişisel veri sahibine başvuru formunda belirlenen yöntemler aracılığıyla bilgi verilir. Yasal gereklilikler nedeniyle işleme şartları kalkmadıysa; talebe konu kişisel verilerinin silinemeyeceği veri sahibine beyan edilir. İlgili verinin işlendiği birim, kişisel verileri işleme şartlarının tamamının ortadan kalkıp kalkmadığını inceler. İşleme şartlarının tamamı ortadan kalkmışsa; talebe konu kişisel verileri en geç üç ay içerisinde siler, yok eder veya anonim hale getirir. Kişisel verileri işleme şartlarının tamamı ortadan kalkmış ve talebe konu kişisel veriler üçüncü kişilere aktarılmışsa, ilgili verinin işlendiği birim bu durumu derhal aktarım yapılan üçüncü kişiye bildirir ve üçüncü kişi nezdinde Yönetmelik kapsamında gerekli işlemlerin yapılmasını temin eder.

5.2. Kişisel Verilerin Periyodik Gözden Geçirmesi

Kişisel veriyi işleyen ya da saklayan tüm kullanıcılar ve veri sahibi birimler işlemeyle ilgili şartların ortadan kalkıp kalkmadığını en geç altı aylık periyodlar içerisinde, kullandıkları veri kayıt ortamlarında gözden geçireceklerdir. Kişisel veri sahibinin başvurusu veya bir mahkemenin bildirimi üzerine, ilgili kullanıcı ve birimler, periyodik denetleme süresine bakmaksızın kullandıkları veri kayıt ortamlarında bu gözden geçirmeyi yapacaklardır. Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesiyle ilgili yapılan bütün işlemler kayıt altına alınır ve söz konusu kayıtlar, diğer hukuki yükümlülükler hariç olmak üzere en az üç yıl süreyle saklanır.

Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesinde kanunun 4. (Kişisel Verilerin İşlenmesi) maddesindeki genel ilkeler ile 12. (Veri Güvenliğine İlişkin Yükümlülükler) maddesi kapsamında alınması gereken teknik ve idari tedbirlere, ilgili mevzuat hükümlerine, Kurul kararlarına ve mahkeme kararlarına uygun hareket edilmektedir.  

5.3. Kişisel Verilerin Saklanması

Kişisel verilerin işlenme süreleri “Kişisel Veri İşleme Envanteri” içerisinde belirtilmiştir.  
Periyodik imha ya da talep üzerine gerçekleştirilecek imha işlemlerinde söz konusu saklama ve imha süreleri dikkate alınacaktır.  Saklama ve imha süreçleri yasal bir zorunluluk olmadığı sürece veri sahibinin talebi üzerine değişkenlik gösterebilir.

Kişisel veri güvenliğinin sağlanması için kişisel veri içeren kâğıt ortamındaki evraklar, CD, DVD ve USB gibi cihazların kullanılmadığı zamanlar da kilit altında tutulması, sadece yetkili personelin erişmesi ve giriş çıkışların kamera ile izlenmesi gibi fiziksel güvenliğe ilişkin önlemler alınmıştır. Dijital ortamda tutulan kişisel verilerin bulunduğu sunucular Üniversite sistem odasında, gerekli güvenlik önlemleri alınmış şekilde saklanmaktadır.

Kişisel Verilerin Güvenliğinin Sağlanması için alınan idari ve teknik tedbirler detaylı olarak Kişisel Verilerin Korunması Ve İşlenmesi Politikasında yer almaktadır.

6. Kontrol

Dokümanlar ihtiyaç halinde revize edildiği gibi, yılda bir kez periyodik olarak kontrol edilir.

 

Gizlilik ve Güvenlik

Bu gizlilik bildirimi, www.boraniselbiseleri.com web sitesinin veri toplama ve kullanma uygulamalarını açıklamaktadır. Bu Siteye erişmeniz bu gizlilik bildiriminde tanımlanan, bilgi toplama ve kullanma uygulamalarını kabul ediyor olduğunuzu gösterir.

Kişisel Bilgilerinizin Toplanması

Sitemizde istenen kişisel bilgileriniz hizmetlerimizin sunulabilmesi, bilgilendirme, iletişim vb. durumlar için kayıt altında tutulmaktadır. Site, ziyaretleriniz hakkında, siteye erişmek için kullandığınız internet servis sağlayıcısının adı ve internet protokol (IP) adresi, siteye erişme tarihi ve saatiniz, sitede bulunduğunuz sırada eriştiğiniz sayfalar ve sitemize doğrudan bağlanmanızı sağlayan web sitesinin internet adresi gibi birtakım bilgiler toplayabilir. Bu bilgiler sitenin iyileştirilmesi, eğilimlerin analiz edilmesi ve sitenin yönetilmesi için kullanılır. Toplanan kişisel verilerin 3. Kişilere aktarımı kural olarak müşterilerimizin onayı olmaksızın yapılmamaktadır. Bununla birlikte 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu madde 8/2-a ve b uyarınca aktarımı yapılabilmektedir.

Kişisel Bilgilerinizin Kullanımı

Sitede toplanan kişisel bilgiler, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması(5/2-c), Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması(5/2-ç), Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması(5/2-e), sitenin işletilmesi ve istediğiniz veya yetkilendirdiğiniz hizmetlerin sağlanması ya da işlemlerin yerine getirilmesi için kullanılır. Kişisel bilgilerinizi, bildirimleri de içerecek şekilde, kullanmakta olduğunuz ürün veya hizmetler hakkında bilgiler sağlamak için kullanabiliriz.

Ayrıca, size diğer Boran ürünleri ve hizmetleri hakkında bilgiler SMS veya e-posta aracılığı ile gönderebiliriz. Araştırma amacıyla, site ziyaretleriyle ilgili verileri anonim demografik bilgilerle birleştiririz ve bu bilgileri daha yararlı içerik sağlamak üzere toplu bir şekilde kullanabiliriz.

Bir haber bültenine kaydolduğunuzda veya tanıtım e-postaları almayı kabul ettiğinizde www.boraniselbiseleri.com , tıklattığınız e-postaları izlemek için özelleştirilmiş bağlantılar veya benzeri teknolojiler kullanabilir. Her e-posta, bu tür iletilerin gelmesini durdurmanıza olanak veren, abonelik iptal bağlantıları içerir.
Boran, kişisel bilgilerinizi yasal bir zorunluluk olarak istendiğinde veya (a) yasal gereklere uygun hareket etmek veya tebliğ edilen yasal işlemlere uymak; (b) Boran haklarını ve mülkiyetini korumak ve savunmak; (c) Boran çalışanlarının veya aracılarının, Boran ürünü kullananların veya kamu güvenliği açısından acil durumlarda harekete geçmek için gerekli olduğuna iyi niyetle kanaat getirdiği hallerde açıklayabilir.

Kişisel Bilgilerinizin Güvenliği

Boran, kişisel bilgilerinizi yetkisiz erişime, kullanıma veya açığa çıkmaya karşı korumak için çok çeşitli güvenlik teknolojileri ve yordamları kullanır. Örneğin, sağladığınız bilgileri kontrol altındaki tesislerde bulunan ve sınırlı erişimi olan bilgisayar sunucularında depolarız.

Ayrıca, kredi kartı numarası gibi hassas kişisel bilgileri İnternet üzerinden ilettiğimizde, bunları Güvenli Yuva Katmanı (SSL) protokolü gibi şifreleme yöntemleriyle koruruz. Ayrıca Kredi kartı bilgilerinizi herhangi bir şekilde sistemlerimizde saklamayız. Kullanılan Kredi kartları özel crypto yöntemleri ile şifrelenerek ilgili bankaya iletilir.

Bu Gizlilik Bildiriminde Yapılabilecek Değişiklikler

Bu gizlilik bildirimini her zaman güncelleştirebiliriz. Yapılan değişiklikler Gizlilik ve Güvenlik sözleşmesinin internet sitesinde yayımlandığı anda geçerlilik kazanır.  Topladığımız kişisel bilgileri korumak için hangi yöntemlerden yararlandığımız konusunda bilgi sahibi olmak için bu gizlilik bildirimini düzenli aralıklarla gözden geçirmenizi öneririz. Hizmeti sürekli şekilde kullanmanız bu gizlilik bildirimini ve yapılabilecek güncelleştirmeleri kabul ettiğiniz anlamına gelir.

Güvenlik Bildirimi

Boran, erişim şifresi gibi bilgilerin sizin tarafınızdan belirlenmesine olanak sağlar. Erişim şifresinin unutulması durumunda kayıt olurken vermiş olduğunuz e-posta adresine yeni şifre oluşturma bağlantısı gönderilir.
Gizli bilgilerin istendiği bölümlerde SSL (Secure Socket Layer) yöntemini kullanarak bilgilerinizin üçüncü şahısların eline geçmesini engeller.
Sitemizde kredi kartı işlemi için haberleşmede her aşama güvenlik altına alınmıştır.

Site-Ziyaretçi Haberleşme Güvenliği

Sitemizin sipariş sayfalarında site ile ziyaretçi arasındaki haberleşme  SSL standartında gerçekleşmektedir. Söz konusu haberleşme standardı çok sayıda işlem gören sitelerde dahi güvenle kullanılan bir niteliktedir.

Kredi kartı bilgilerinin verileceği sayfada bu haberleşme biçiminin bulunup bulunmadığını, sayfaya erişildiğinde adres çubuğunda yazan ifadenin http://.. biçiminde değil, https://.. biçiminde oluşu ifade etmektedir. Bu nitelikteki sayfalara eriştiğinizde tarayıcının sağ alt köşesinde kilit işareti de yer almaktadır.

Site-Banka Haberleşme Güvenliği

Kredi kartı bilgilerinin siteden bankaya aktarılması ile ilgili güvenlik, banka’nın sunduğu maksimum güvenlik ile gerçekleşmektedir. Söz konusu güvenliğin çok sayıda bileşenin yanında, CVV2/CVC2 kodu da çalıntı kart veya kart bilgileri ile alışverişe karşı önlem olarak sitemizde kullanılmaktadır.

Site içi Veri Güvenliği

Güvenli ortamda yapacağınız işlemlerde siz ve kredi kartını size tahsis eden banka haricinde hiçbir kişi, kurum ve kuruluş tarafından bilgilerinize ulaşamamaktadır. Kredi kartı işlem sayfası kart bilgilerini doğrudan banka POS sistemine iletmekte ve işlem sonucunu müşteriye bildirmektedir. Kredi kartı bilgileri e-posta veya benzeri yöntemlerle aktarılmamaktadır. Online işlemin bir sonucu olarak aktarılan kredi kart bilgilerine tarafımızdan dahi erişilmesi mümkün değildir.

Çerez Politikası

Web sitelerini ziyaret ettiğiniz "Çerez (Cookie) Kullanımı ilkelerini onayla ve kapat" gibi uyarılar görürsünüz. Bu uyarılar ve onaylar ne içindir? Çerezler nedir? Ne için kullanılır? Biz hangi Çerezleri kullanıyoruz? Sizleri bu konuda aşağıda bilgilendiriyor olacağız.

Çerez (cookie) nedir?

Çerez (cookie) Web sitesinin ziyaretinizi hatırlamasını sağlaması amacıyla web sitesi tarafından tarayıcınıza gönderilen ve kaydedilen küçük metin dosyalarıdır.

Çerezleri Ne İçin Kullanıyoruz?

Çerezler genelde web sitesi kullanıcı deneyiminizi kolaylaştırmak, kişiselleştirmek ve geliştirmek için kullanılır.
Mesela bir siteye kullanıcı girişi yaptığınızda "beni hatırla" seçeneğini işaretlerseniz çerezler bu bilgileri kaydeder ve bir sonraki site ziyaretinizde üye girişi yapmanıza gerek kalmadan sizi hatırlar. Aynı zamanda o sitede kullanacağınız dil seçimi, Ülke seçimi, yapmış olduğunuz kişisel seçimler gibi bir sonraki ziyaretinizi sizin için kolaylaştırabilir.

Çerez Türleri Nelerdir?

Birinci ve Üçüncü Taraf Çerezleri: Hizmetlerimizde hem birinci taraf hem de üçüncü taraf tanımlama çerezleri bulunabilmektedir.

Kalıcı Çerezler: Bu çerezler, çerezde belirtilen süre boyunca kullanıcının cihazında kalır. Kullanıcı söz konusu çerezi oluşturan web sitesini her ziyaret ettiğinde etkinleştirilirler.

Oturum Çerezleri: Bu çerezler, web sitesi operatörlerinin bir tarayıcı oturumu sırasında bir kullanıcının eylemlerini bağlamasına izin verir. Bir tarayıcı oturumu, bir kullanıcı tarayıcı penceresini açtığında başlar ve tarayıcı penceresini kapattığında biter. Oturum çerezleri geçici olarak oluşturulur. Tarayıcıyı kapattığınızda, tüm oturum çerezleri silinir.

Sosyal Medya: Bu çerezler, içeriğimizi arkadaşlarınız ve ağlarınızla paylaşmanıza, hizmetlerimizde oturum açmanıza, ilgili reklamlar ve bu üçüncü taraftaki içeriklerle size daha iyi ulaşmanıza olanak sağlamak için web sitesine eklediğimiz bir dizi sosyal medya hizmeti tarafından ayarlanır.

Hangi Çerezleri Kullanıyoruz, Neden Kullanıyoruz?

http://www.boraniselbiseleri.com sitemizde kullanabileceğimiz farklı çerez tiplerini aşağıda listeledik.
Gerekli, İşlevsel, Uygulama ve Diğer Performans, Hedefleme ve Sosyal Medya çerezlerini kullanıyoruz.
Aşağıda kullanılan değişkenlere ait bilgilendirmeler yer almaktadır. Yazılım tarafından kullanılanlar her site için geçerliyken, diğer çerezler siteye göre farklılık gösterebilir.
Çerezler aracığıyla edindiğimiz bilgilerin, kişisel bilgi niteliğinde olması halinde, bu Çerez Politikasını tamamlar nitelikteki Gizlilik Politikası uygulanacaktır.

İşlevsel Çerezler
psid: Site kullanıcısı için oturum değişkeni
l: Müşteri giriş yaptı / yapmadı değişkeni
abh: Yönetici paneli için giriş yapıldı / yapılmadı değişkeni
dc2u: Site Dili, para birimi alanlarının önbelleklemesi için gerekli değişken

Uygulama Çerezleri

popup: Popup bannerın daha önce gösterilip gösterilmediğinin tutulduğu değişken
Cerez Mesaji: Çerez mesajının müşteriye daha önce gösterilip gösterilmediğinin tutulduğu değişken
viewStyle: Ürün listeleme ekranında ürünlerin hangi şekilde gösterileceğinin tutulduğu değişken

Diğer Çerezler

__zlcmid: Zopim Canlı Destek Değişkeni
_ga: Analytics cihaz bilgisi – Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamaların kullanması için
_gid: Kullanıcı tanımlama için
_gat: Anaytics istek oranını düşürmek için kullanılan değişken
__tawkuuid: Tawk Canlı Destek Değişkeni
TawkConnectionTime: Tawk Bağlantı değişkeni

Çerez Tercihlerinizi Nasıl Değiştirebilirsiniz?

Çerez tanımlama bilgilerine izin vermemeyi tercih edebilirsiniz, çoğu tarayıcı tanımlama bilgilerini size en uygun şekilde yönetme olanağı sağlar. Bazı tarayıcılarda, çerezleri site bazında yönetmek için gizliliğiniz konusunda daha detaylı bir kontrol sağlayabilirsiniz.  Güvendiğiniz siteler dışındaki tüm sitelerden gelen çerezlere izin vermeyebilirsiniz.

Çerez Ayarlarınızı Aşağıdaki Şekilde Yönetebilirsiniz

Hangi tarayıcıları kullanıyorsanız aşağıdaki linklere tıklayarak ilgili çerez ayarlarına ulaşabilirsiniz.
•    Google Chrome
•    Internet Explorer
•    Mozilla Firefox
•    Safari (Masaüstü)
•    Safari (Mobil)
•    Android Tarayıcı
•    Opera
•    Opera Mobile

Diğer tarayıcılar için, lütfen tarayıcı üreticinizin sağladığı belgelere bakın.

İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Kabul Et